preskoči na sadržaj

Srednja škola Duga Resa

Login
Kad kiša pada...

Zlato skockani

VIDI - nominirana stranica


google plus

http://ispiti.skole.hr/beta/mentor1/common/

http://public.mzos.hr/Default.aspx

https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

http://www.skole.hr/

http://www.carnet.hr/

http://www.studij.hr/

SickBrick by Mladen Bošnjak

KNJIŽNICA

Voditelj: Karolina Hosu, dipl. knjižničar i prof. hrvatskoga jezika

RADNO VRIJEME:
Ponedjeljak: 8:00 h -14:00 h
Srijeda: 8:00 h – 14:00 h
Petak(svaki drugi): 8:00 h -14:00 h

NOVINE SENZACIJA

Školske novine Senzacija

Školske novine Senzacija

Školske novine Senzacija

ERASMUS PLUS

Program Erasmus

Erasmus+ program je EU-a kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Njegov proračun od 14,7 milijardi eura omogućit će studiranje, osposobljavanje i stjecanje iskustva u inozemstvu za više od 4 milijuna Europljana.

Predviđeno je da program traje do 2020., a prilike se ne nude samo studentima. U njemu je objedinjeno sedam prethodnih programa te se prilike nude različitim pojedincima i organizacijama.

Ključna aktivnost 1: Obrazovna mobilnost pojedinaca

Cilj je ključne aktivnosti 1 potaknuti mobilnost studenata, osoblja, volontera, osoba koje rade s mladima i mladih. Organizacije mogu dogovoriti slanje studenta i osoblja iz država sudionica ili primanje studenata i osoblja iz tih država te organizirati aktivnosti povezane s podučavanjem, osposobljavanjem, učenjem i volontiranjem.

Nakon nekoliko prijava, Srednja škola Duga Resa je pozvana sudjelovati na Kontakt seminaru Ključne aktivnosti 1 (KA 1) u Portugalu, od 25.11. do 29. 11. 2019. godine. Organizator Seminara bila je strukovna škola EPM iz gradića Montijo u blizini Lisabona. Ta škola prihvaća našu školu kao partnera za KA 1 aktivnost. Kako se radi o strukovnom obrazovanju, u budući projekt bit će uključeni učenici grafičkog dizajna i medijski tehničari. 

Za program Erasmus plus u Republici Hrvatskoj nadležna je AMPEU, Agencija za mobilnost i projekte Europske unije. Agencija objavljuje brojne natječaje, a jedan od natječaja bio je i ovaj za mobilnost učenika u svrhu odrađivanja stručne prakse u okviru Ključne aktivnosti 1. Naša škola prijavila je projekt naziva Pasteis de nata (Portugalski kolačići) za mobilnost učenika u svrhu odrađivanja stručne prakse u smjerovima grafički dizajner i medijski tehničar. Po prvi puta je Srednjoj školi Duga Resa prijedlog projekta prihvaćen, pa bi naši učenici u dva navrata putovali u Montijo u Portugalu kako bi tamo u suradnji s našim partnerima: Escola Profissional do Montijo i AFPDM (Associacao para Formacao Profissional e Desenvolvimento do Montijo) odradili stručnu praksu u području grafičkog dizajna i medijske tehnologije. Prva grupa od 10 učenika u pratnji jednog nastavnika trebala je putovati 7. studenog 2020. godine i tamo bi ostali 14 dana, a druga grupa od 10 učenika u pratnji jednog nastavnika bi trebala putovati 6. ožujka 2021. Zbog svima poznatih razloga, odlazak prve grupe odgođen je do prvog povoljnog datuma. 

preskoči na navigaciju