preskoči na sadržaj

Srednja škola Duga Resa

Login
Kad kiša pada...

Zlato skockani

VIDI - nominirana stranica


google plus

http://ispiti.skole.hr/beta/mentor1/common/

http://public.mzos.hr/Default.aspx

https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

http://www.skole.hr/

http://www.carnet.hr/

http://www.studij.hr/

SickBrick by Mladen Bošnjak

KNJIŽNICA

Voditelj: Karolina Hosu, dipl. knjižničar i prof. hrvatskoga jezika

RADNO VRIJEME:
Ponedjeljak: 8:00 h -14:00 h
Srijeda: 8:00 h – 14:00 h
Petak(svaki drugi): 8:00 h -14:00 h

NOVINE SENZACIJA

Školske novine Senzacija

Školske novine Senzacija

Školske novine Senzacija

Tulum s(l)ova – projekt poticanja čitanja iz užitka

Tulum s(l)ova projekt je poticanja čitanja kojeg provode 22 školske knjižnice diljem Hrvatske prema zamisli Draženke Stančić i razradi njezinog tima za provedbu projekta iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, uz potporu Hrvatske udruge školskih knjižničara i Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Novosti vezane uz Tulum s(l)ova u našoj školi pogledajte na facebook stranici knjižnice.

Cilj projekta

Razvijanjem navike čitanja iz užitka olakšati učenicima i razvoj vještine informacijskog čitanja koje je preduvjet za uspješan život i adaptaciju za cjeloživotno učenje. Objavljivanjem te aktivnosti u medijima promovirati i čitanje iz užitka i našu struku.

Namjena i način odvijanja

Projekt je namijenjen učenicima viših razreda OŠ i nižih razreda SŠ, kada prestaju redovitije čitati. Odvija se na određeni dan cijelu noć u knjižnici, ali ako knjižnica nema tehničkih uvjeta, može završiti oko ponoći. 

Tulum s(l)ova u našoj školskoj knjižnici

U petak, 25. listopada 2013. ''tulumarilo'' se u i našoj školskoj knjižnici. Naime, Knjižnica se ove godine priključila projektu Tulum s(l)ova povodom Mjeseca hrvatske knjige, a u cilju jačanja pozitivnog stava učenika prema čitanju. Za organizaciju prvog Tuluma slova u našoj školi velike pohvale idu našim glavnim "organizatoricama", Karolini Hosu, našoj knjižničarki i Aniti Galetić-Galović, profesorici hrvatskog jezika, ali i učenicima koji su se odazvali u nemalom broju

Ono što je započelo kao Tulum s(l)ova pretvorilo se u tulum s(n)ova sudeći bar po zadovoljnim licima sudionika- i učenika i profesora. Kako inače objasniti da smo nevoljko napuštali školu iako se radilo o petku i kasnim noćnim urama?!

Da, radilo se o petku navečer, a skupina zaljubljenih u pisanu lijepu riječ odlučila je provesti svoje slobodno vrijeme u školi. Družeći se s knjigom! Uživali smo u redu poezije i proze, u razmjeni dojmova, sjećanju na dane djetinjstva i najranije susrete s književnošću, a imali smo priliku i iz prve ruke saznati o iznimno uspjelom projektu KA(va) naših web dizajnera.

Sve u svemu, ugodno druženje koje bi, složili smo se, valjalo što prije ponoviti. Vidimo se uskoro! 

Slike s ovogodišnjeg druženja možete pogledati u našoj galeriji

http://ss-duga-resa.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=18
 

preskoči na navigaciju