preskoči na sadržaj

Srednja škola Duga Resa

Login
Kad kiša pada...

Zlato skockani

VIDI - nominirana stranica


google plus

http://ispiti.skole.hr/beta/mentor1/common/

http://public.mzos.hr/Default.aspx

https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

http://www.skole.hr/

http://www.carnet.hr/

http://www.studij.hr/

SickBrick by Mladen Bošnjak

KNJIŽNICA

Voditelj: Karolina Hosu, dipl. knjižničar i prof. hrvatskoga jezika

RADNO VRIJEME:
Ponedjeljak: 8:00 h -14:00 h
Srijeda: 8:00 h – 14:00 h
Petak(svaki drugi): 8:00 h -14:00 h

NOVINE SENZACIJA

Školske novine Senzacija

Školske novine Senzacija

Školske novine Senzacija

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kreativna radionica udruge "Jak kao Jakov"
Autor: Ana Vine, 1. 12. 2014.

Volonteri udruge "Jak kao Jakov" sutra će u našoj školi održati kreativnu radionicu izrade anđela. Radionica će trajati cijelo prijepodne pod nastavom vjeronauka u učionici br. 23, a doći mogu i svi oni učenici koji imaju slobodan sat i žele ga korisno i kreativno provesti.


Na ovaj način i naša škola uključuje se u humanitarnu akciju udruge "Jak kao Jakov "pod nazivom "ANĐELI – LEPET KRILA"  za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.  
Udruga „Jak kao Jakov“ humanitarna je udruga, koja brine o djeci oboljeloj od malignih bolesti i financijski pomaže obiteljima oboljele djece, te planira u predbožićnom, adventskom  vremenu u 2014. provesti akciju pod nazivom „Anđeli – lepet krila“. 
Teške situacije u kojima se nalaze djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji zahtjevaju pomoć šire društvene zajednice i senzibilizaciju društva u cjelini za njihove potrebe. 
Udruga „Jak kao Jakov“, koja je nastala u spomen na 13. godišnjeg dječaka Jakova Rubido, pokušava bar malo olakšati te teške i neizvjesne situacije u kojima se nalaze oboljela djeca i 
 
O samoj akciji gospođa Ivančica Rubido kaže:           
"Želeći ostvariti osnovne ciljeve Udruge sakupljmo sredstva za pomoć oboljeloj djeci i njihovim obiteljima koji se za vrijeme bolesti djeteta nalaze u vrlo teškim situacijama. Bolesti su ponekad vrlo dugotrajne  i agresivne, a obitelji oboljele djece u teškim su psihološkim i financijskim situacijama . Cilj naše Udruge je pomoći upravo u takovim teškim situacijama.
Ovom akcijom planiramao sakupiti sredstva za potrebe oboljele djece koja se liječe na dječjim onkološkim i hematološkim odjelima i njihove socijalno ugrožene obitelji. Akcija je planirana kroz nih radionica na kojima se izrađuju anđeli i ostali Božićni ukrasi, te uključivanje što većeg broja zdrave djece i mladih, koji bi se na taj način senzibilizirali za problematiku oboljelih vršnjaka i dali svoj direktni doprinos pomoći. Mališani u bolnici na dječjem hematološkom i onkološkom odjelu KBC-a Rebro  prvi su izrađivali svoje anđele na Dan anđela čuvara, a mi im se priključujemo u daljnjim radionicama. Osim anđela i sličnih Božićnih ukrasa izradit ćemo  kalendare, čestitke i tekstil. Sve spomenuto, anđeli, ukrasi, kalendari i čestitke i tekstil prodavat će se u korist oboljelih mališana."
 
Srednja škola Duga Resa s izrađenim blagdanskim ukrasima sudjelovati će na štandu na dugoreškom Božićnom sajmu, a najveći dio prihoda od prodaje ići će upravo udruzi "Jak kao Jakov".
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju