2011-08-17 18:56:43

Moj smisao korizme

Korizma počinje četrdeset dana prije Uskrsa, blagdana u vječni život. Svaki čovjek bi se trebao osjećati bolje ako bi se odrekao barem jedne stvari. Učinio bi nešto lijepo za sebe! Unutarnji mir je veoma važan. Neki se za vrijeme korizme odriču nečeg, a poneki ne, nažalost.

Korizma

Moje mišljenje je da ako se neke negativne stvari odreknemo, ne mora to trajati četrdeset dana u vrijeme korizme već cijeli život kako bi se ljepše osjećali. Moramo imati u obzir da je Bog gotovo uvijek uz nas te oko nas i da će nam pomoći kada god je to potrebno, naravno, potrebna je vjera u Njega. Vjerujem u Boga i to me čini sretnom i ispunjenom osobom.

Mnogi ljudi su u problemima; npr. par mojih prijateljica. One imaju loš odnos s obitelji, u društvu svašta rade... piju alkoholna pića, možda nešto i više što ja čak niti ne znam. Ali nije to važno nego je važno da one nešto učine, prvenstveno radi sebe, što utječe kasnije i na okolinu i najbliže.

Trebalo bi sebe voljeti u nekoj granici i time bi iskusili pozitivne stvari; duhovnost, ljubav, mir, sreću i još mnogo, mnogo toga. Bog nam je podario slobodu i trebamo je cijeniti.

Piše naša učenica: Maja Rošić, 3.b razred


Srednja škola Duga Resa